• Standaard

Hoeveel calorieën heb ik nodig?

Rustmetabolisme is het energieverbruik in rust en is afhankelijk van het lichaamsgewicht, leeftijd, geslacht en erfelijke factoren. Deze waarde wordt uitgedrukt in kilocalorieën. De uitkomst van de RMR meting laat zien wat u minimaal aan kilocalorieen per dag binnen moet krijgen om uw lichaam te laten functioneren. Men kan door middel van cardio- en krachttraining het rustmetabolisme vergroten, want hoe meer spiermassa hoe hoger de verbranding. 

Deze waarde kan gemeten worden bij Medifit Breda.

Om dit betrouwbaar te meten mag men 3 uur voorafgaande aan de test niet eten en drinken (water mag wel) en geen zware inspanning verrichten. De meting duurt ongeveer een half uur waarin men rustig in en uit ademt door een mond/neuskapje. Na circa 10 minuten wordt er een stabiele gemiddelde waarde bereikt. Dit is de minimale hoeveelheid kilocalorieën wat per dag nodig is. Om het totale energieverbruik te meten wordt er nog rekening gehouden met werk, dagelijkse activiteiten en sporten. Na de meting krijgt men een voedingsadvies mee van het calorieverbruik per dag verdeeld over 6 maaltijden; 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes. Door om de 2,5 uur te eten houd men de verbranding zo hoog mogelijk.

Tevens wordt er een lijst met voedingsmiddelen meegegeven die bijdragen aan een gezond en evenwichtig voedingspatroon.

Heeft u interesse in de RMR Test bij Medifit Breda?
 

Vul dan onderstaand formulier in en klik op verzenden. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om uw vraag te beantwoorden.
Medifit Breda is dé plek voor fysiotherapie,  medisch sportonderzoek , Les Millsgroepsfitness , better belly leefstijlcoachingMilon Cirkel, individueel fitness, en bootcamp . Bij Medifit Breda bent u verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om u uw doelstellingen te laten halen. Alle nieuwe leden starten met een gratis proefweek fitness.

Nieuws

 • Vanaf 3 Juli Body Vive

  Wil jij je conditie, kracht en core verbeteren? Dan is Body Vive de ideale wo...

  Lees meer
 • roosterwijziging i.v.m. cursus Les Mills

  Beste Medifitters, Zie onderstaande roosterwijzigingen in verband met cursus...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Jan van Beers

  "De diverse sportscholen die ik bezocht begonnen allemaal over de kosten. Bij Medifit werd er eerst gevraagd wat ik wilde!"

  Jan van Beers
 • Wendie van der Sluis

  "Ik werd snel fitter, raakte kilo´s kwijt en kon beter hardlopen."

  Wendie van der Sluis
 • Lindsay van der Sluis

  "Iedereen wordt in zijn waarden gelaten en geholpen op zijn of haar niveau."

  Lindsay van der Sluis
 • Ronald Vrielink

  "Bij Medifit is duidelijk te merken dat het om jou gaat en dat je niet een nummertje bent"

  Ronald Vrielink
 • "Van té vet naar TE VETTT!"

  José van der Hoeven
 • Jeroen Boot

  "Iedereen heeft bewust of onbewust wel een soort van Bucketlist. Zo ik ook, en één ervan is het lopen van een hele marathon. "

  Jeroen Boot
 • Björn Koreman

  "Elke week bieden zij mij aan om het uiterste uit mezelf te halen en mij te ondersteunen waar nodig! Een geweldige samenwerking"

  Björn Koreman