• Standaard

Medifit Lifestyle - Leefstijlcoaching & Voedingsadvies

Geen fut meer om naast uw drukke baan nog te bewegen? Stress door een overvolle agenda? Al tientallen diëten geprobeerd maar niets helpt? In gevecht met sigaretten of alcohol? Geen plezier meer in datgene wat u graag deed? Dan is het tijd voor verandering!
Wilt u een ongezonde gewoonte laten of juist iets doen om gezonder te worden, maar u weet niet hoe? Ga dan samen met uw leefstijlcoach aan de slag om dit blijvend te verbeteren!

Wat is een leefstijlcoach?
 

Een leefstijlcoach is een persoonlijke coach die u helpt om gezonder te leven en hiermee kwaliteit van leven te bieden. Zo zit u lekkerder in uw vel en kunt meer uit het leven halen. Of het nu gaat om werk of vrije tijd. Wellicht hebt u al eens of meerdere malen geprobeerd om te stoppen met roken, meer te gaan bewegen of gezonder te gaan eten, maar het lukte telkens maar even of helemaal niet. De leefstijlcoach begeleid u naar een blijvend resultaat. Voor meer informatie zie www.vitalieleefstijlcoaching.nl 

 

Waarom een leefstijlcoach?

 

 Een gezond leefpatroon helpt niet alleen om diverse ziekten zoals overgewicht, hart- en vaatziekten, diabetes en bijvoorbeeld kanker te voorkomen. Het geeft ook een groter gevoel van fitheid en eigenwaarde  en het reduceert stress. Een gezond leefpatroon bestaat daarom niet alleen uit goed eten en voldoende bewegen, maar ook een goede balans tussen werk, ontspanning en nachtrust is essentieel. 

 Soms komt u, om wat voor reden dan ook, tot de conclusie dat u iets wilt veranderen in uw leefstijl. Maar dat blijkt niet altijd even gemakkelijk te zijn. We hebben het immers over het veranderen van gewoontes  en iedereen weet hoe moeilijk dat is! Wat zou het dan handig zijn om een steuntje in de rug te krijgen of een stok achter de deur te hebben. Die rol kan een leefstijlcoach vervullen.

 Een verandering in uw manier van leven kan heel groot zijn, maar dat hoeft niet. Het belangrijkste is dat u zichzelf bewust wordt van waarom u leeft zoals u leeft. Staat u bijvoorbeeld altijd klaar voor anderen? Is  dat omdat u behulpzaam bent of komt het misschien doordat u het moeilijk vindt 'nee' te zeggen? Zodra u het hoe en waarom van dingen weet, kunt u er bewust voor kiezen het zo te laten of het te veranderen. Inzicht in uzelf leidt daarom tot bewustere keuzes in alle aspecten van uw leven.

Wat kan ik verwachten?


Deelname aan het leefstijlcoachtraject begint met een kennismaking en uitgebreide intake. Hierin vertelt u wat u wilt aanpakken, wat u al heeft geprobeerd en wat daarbij goed en niet goed ging. De leefstijlcoach gaat dan samen met u op zoek naar een manier om dit te verbeteren. Door een praktische aanpak wordt ook uw omgeving erbij betrokken; wie steunt u en wie of wat maakt het u lastiger? Wat zijn uw valkuilen? Aan de hand van de intake stellen we samen  een plan op om uw doelen te bereiken. Dat verloopt via een traject van drie of zes maanden. Deelname aan  een leefstijlcoachtraject is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Wie eraan begint, houdt zich ook aan de afspraken. De leefstijlcoach zorgt ervoor dat u gemotiveerd blijft en kunt doorzetten zodat u uw doel bereikt. Tijdens het coachingstraject kunnen de volgende leefstijlfactoren aan bod komen:

 • Voeding
 • Beweging
 • Balans tussen in- en ontspanning
 • Slaap
 • Stressreductie
 • Zelfmanagement

 
Tijdens de coachsessies is er ruime aandacht voor de moeilijke momenten, wanneer komen ze voor en hoe gaat u er constructief mee om. Maar er is ook volop ruimte voor het vieren van uw successen!

Graag inspireren wij u om verantwoordelijkheid te nemen voor uw eigen gezondheid.

 

 

Medifit Breda is dé plek voor groepsfitness, voedingsadvies, individueel fitnesspersonal training, Les MillsfysiotherapieMilon Cirkel, eGym en leefstijlcoaching. Bij Medifit Breda bent u verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om u uw doelstellingen te laten halen. Alle nieuwe leden starten met een Gratis Proefweek Fitness.

Nieuws

 • Openingstijden en rooster groepslessen Pasen

  Lees meer
 • Per 4 April nieuw groepslessenrooster

  Lees meer
Meer nieuws
 • Björn Koreman

  "Elke week bieden zij mij aan om het uiterste uit mezelf te halen en mij te ondersteunen waar nodig! Een geweldige samenwerking"

  Björn Koreman
 • Jan van Beers

  "De diverse sportscholen die ik bezocht begonnen allemaal over de kosten. Bij Medifit werd er eerst gevraagd wat ik wilde!"

  Jan van Beers
 • Wendie van der Sluis

  "Ik werd snel fitter, raakte kilo´s kwijt en kon beter hardlopen."

  Wendie van der Sluis
 • Jeroen Boot

  "Iedereen heeft bewust of onbewust wel een soort van Bucketlist. Zo ik ook, en één ervan is het lopen van een hele marathon. "

  Jeroen Boot