• Standaard

José van der Hoeven

Van té vet naar TE VETTT!

Het zal je maar gebeuren: zit je gezellig van de kerstcadeautjes te genieten prikt je kleindochter van 3 je met haar vingertje in een (van de) vetrolletje op je rug en zegt “Oma, zit daar water in….?” Eigenlijk moet je dan gaan uitleggen dat oma nodig moet gaan lijnen, maar wie begint daar nou over met Kerstmis? Deze oma niet, maar ze bedenkt wel dat het hoog tijd is om er (voor de zoveelste keer) weer eens iets aan te gaan doen.
Januari 2016; enthousiast begin ik weer met lijnen, maar na drie weken is er nog geen gram af. Hoe kan dat nou: ik eet bijna niets, ga drie keer in de week sporten en doe toch echt mijn best. Mijn lieve vriendin Helma probeert me over te halen om in februari met het Loose It programma van Medifit te gaan doen. Ik twijfel even: minder eten dan ik nu doe kan bijna niet en meer tijd om te gaan sporten heb ik ook niet. Onder druk bezwijk ik en schrijf me in; Sandra wordt mijn mentor en de eerste meting begint;
Gewicht: 81,1 kg
Vetpercentage: 43,5%
BMI: 30,2
Visceraal vet: 10

Vooral het laatste gaf me redenen tot zorgen: dit vet dat zich ophoopt rond de organen kan allerlei kwalen veroorzaken. Zo is er cholesterol, risico op hart- en vaatziekten, problemen met de galblaas, suikerziekte en zelfs borstkanker!
Bij de uitgebreide meting (waaronder ook buik- en beenomvang), werd bepaald dat ik 1600 cal per dag moest gaan eten. Zoveel had ik nog nooit gegeten tijdens het lijnen en ik betwijfelde dan ook of dit wel de juiste weg zou gaan worden. Sandra verzekerde me dat ik dat echt moest gaan eten (weliswaar met gezonde voeding!) en dat ik drie keer in de week kon blijven sporten. Op het eind van de eerste ‘cursus’ (die 8 weken duurt) was ik ruim 5 kg kwijt. Ik had de smaak echt te pakken; met Nathalie en medecursisten volgde ik een workshop ‘winkelen bij de Jumbo’ waarbij ze ons vertelde waar we allemaal op moesten/konden letten bij het boodschappen doen.

Eind mei begon de nieuwe ‘Loose it’ en enthousiast schreef ik me in. Tussen de twee cursussen was ik natuurlijk gewoon met het eet- en sportprogramma doorgegaan en liet op 31 mei 2016 de volgende resultaten noteren:
Gewicht: 71,4 kg
Vetpercentage: 38,5%
BMI: 26,5
Visceraal vet: 8

Op zich niet verkeerd…:-) Maar, nog een paar kilo’s minder en vooral dat visceraal vet moest omlaag. Álles voor je gezondheid, toch? Sandra adviseerde me om meer aan krachttraining te gaan doen en dat deed ik dan ook. Ik sportte nog steeds drie keer per week:
Zondag Body Balance en Funxtion
Maandag Body Combat (té gekke les, echt gaan doen!)
Vrijdag krachttraining in de zaal gevolgd door Body Pump
En nu….? Na iets meer dan 5 maanden mocht ik de volgende meting laten noteren:
Gewicht: 66,8 kg
Vetpercentage: 30%
BMI: 24,8
Visceraal vet: 5 (!!!!)

Na al deze mooie resultaten ben ik hier en daar ook ‘enkele’  centimeters kwijtgeraakt;
Rondom mijn middel zijn 17 centimeters minder gemeten en rondom mijn benen 7 centimeters.
Ik voel, me fitter, gelukkiger, gezonder en ga (met mijn nieuwe outfit) zelfverzekerd op vakantie. En de kleinkinderen? Daar kan ik mee ravotten zoals ik vroeger met mijn eigen kinderen kon; geweldig toch!?

Juli 2016.

José van der Hoeven

Nieuws

 • Groot aanbod buiten lessen, vanaf dinsdag 12 mei a.s.!

  Met trots kunnen we je mededelen dat wij vanaf dinsdag 12 mei aanstaande star...

  Lees meer
 • Tot nader bericht gesloten door maatregelen Corona Virus

  Beste Medifitters, Naar aanleiding van nieuwe maatregelen omtrent de bestr...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Björn Koreman

  "Elke week bieden zij mij aan om het uiterste uit mezelf te halen en mij te ondersteunen waar nodig! Een geweldige samenwerking"

  Björn Koreman
 • Jan van Beers

  "De diverse sportscholen die ik bezocht begonnen allemaal over de kosten. Bij Medifit werd er eerst gevraagd wat ik wilde!"

  Jan van Beers
 • Wendie van der Sluis

  "Ik werd snel fitter, raakte kilo´s kwijt en kon beter hardlopen."

  Wendie van der Sluis
 • Lindsay van der Sluis

  "Iedereen wordt in zijn waarden gelaten en geholpen op zijn of haar niveau."

  Lindsay van der Sluis
 • Ronald Vrielink

  "Bij Medifit is duidelijk te merken dat het om jou gaat en dat je niet een nummertje bent"

  Ronald Vrielink
 • "Van té vet naar TE VETTT!"

  José van der Hoeven
 • Jeroen Boot

  "Iedereen heeft bewust of onbewust wel een soort van Bucketlist. Zo ik ook, en één ervan is het lopen van een hele marathon. "

  Jeroen Boot