• Standaard

Yin Yoga

Bij Yin Yoga draait alles om ontspanning. De verbinding tussen lichaam en geest staat centraal. Bij dit type yoga houdt je lichaamsposes voor een langere tijd vast, soms zelfs enkele minuten. Je merkt dat je lichaam een stuk soepeler wordt. Daarnaast leer je jezelf goed kennen en daag je zowel je lichaam als geest elke keer weer uit.

De rustige ontspannen sfeer bij Yin Yoga is wat veel mensen aanspreekt. Je krijgt de tijd en ruimte om jezelf te ontdekken en je grenzen te verleggen.

De naam Yin Yoga stamt af van het principe van yin en yang. Yin staat voor het stabiele en onbeweeglijke (je gewrichten, die zijn stijf en niet elastisch). Daar tegenover staat yang, het veranderlijke en beweeglijke (bijvoorbeeld spieren). Bij Yin Yoga wordt er gefocust op het principe yin. De flexibiliteit van de gewrichten en het bindweefsel wordt getraind.

Voor wie?

Yin Yoga is erg geschikt voor mensen met een zittend beroep of een ander non-actief beroep. Met deze werkzaamheden belast je constant de bindweefsels in je lichaam. Je spieren zijn continu bezig om je lichaam rechtop te houden. Bij Yin Yoga laat je deze spieren juist los en focus je vooral op de bindweefsels en gewrichten.

Daarnaast kan Yin Yoga door iedereen beoefend worden. Het is voor ieder mens lekker om even niet heel intensief te hoeven bewegen, maar juist jezelf de tijd te gunnen en te kunnen richten op je eigen lichaam en geest.

 

Maak Nu kennis met de Groepslessen van Medifit Breda

Nieuws

 • Zomerrooster 2022

  ZOMERROOSTER 2022  Na weken puzzelen hebben we hem dan eindelijk rond...

  Lees meer
 • Openingstijden en rooster groepslessen 2e Pinksterdag (zondag 1e pinksterdag zijn wij gesloten)

  Lees meer
Meer nieuws
 • Björn Koreman

  "Elke week bieden zij mij aan om het uiterste uit mezelf te halen en mij te ondersteunen waar nodig! Een geweldige samenwerking"

  Björn Koreman
 • Jan van Beers

  "De diverse sportscholen die ik bezocht begonnen allemaal over de kosten. Bij Medifit werd er eerst gevraagd wat ik wilde!"

  Jan van Beers
 • Wendie van der Sluis

  "Ik werd snel fitter, raakte kilo´s kwijt en kon beter hardlopen."

  Wendie van der Sluis
 • Jeroen Boot

  "Iedereen heeft bewust of onbewust wel een soort van Bucketlist. Zo ik ook, en één ervan is het lopen van een hele marathon. "

  Jeroen Boot